lussebullar med clay tool kitNu i juletider är det självklart att pyssla juligheter! Hur sött är det inte med mini pepparkakor och mini lussebullar på paketen, i julgranen, runt halsen, i öronen, på väskan, nyckelknippan, mobilen.. Hearty Clay är utmärkt för all slags julbak och man behöver inte molds till allt. Med Padico Clay Tool Kit fixar du lätt söta lussebullar. Lucia är räddad!

Att få till det
Vad gäller all deco som ska föreställa mat och sötsaker så tycker jag det absolut bästa är att ha "the real thing", eller i allafall en bild av "the real thing", på bordet brevid än när man pysslar. Det kanske inte alltid går eller behövs men pepparkakor och lussekatter finns det ju gott om så här års hemma, eller hur? Det är alltid extra kul att få till deco så verkligt som möjligt men varför ta i så himla mycket? Kolla efter, hur seriöst "perfekta" ser egentligen morsans lussebullar ut? Precis. ∏m∏

Bra lera, bra verktyg
Till viss deco behöver man inga speciella prylar eller tillbehör annat än lera och några bra verktyg. Hearty Clay och Padico Clay Tool Kit är otroligt bra och prisvärda deco produkter. Med Tool Kit får man med 3 st olika verktyg där varje ände har sin specifika form och egenskap. När jag gör de här lite "mindre detaljrika" gobitarna som ju faktiskt inte behöver vara perfekta så blandar jag först rätt Hearty färg och sen "pillar" jag till rätt form och utseende. Muffins, kanelbullar, havrekakor.. Lussebullar. Utan molds. Det går finfint om man har tålamod!

Färgeffekter, nyanser och lager
Färgeffekter med akrylfärg är lite pilligt men lager-på-lager är fint. Men överbearbeta inte med akrylfärg, det blir aldrig bra. För en naturlig look välj första en färg som är 1-2 färgnyanser mörkare än lerfärgen, var sparsam med färg och dutta på leran med svamp. Låt torka och forsätt med ytterligare ett lager av färg. Välj nu en färg i samma nyans som det första lagret men något mörkare och dutta på de "högre" ytorna på gobiten. De är ju dessa ytor som i normalt färg är närmast ugnsgallret och blir mer brända!
Resultatet blir bäst om man verkligen funderar på HUR och VAR (t e x) en lussebulle blir bränd. Mer om färgeffekter med akrylfärg kan du läsa här.Detaljer
Efter att man svampat färgnyanser på sin gobit kan det hända att vissa små detaljer blivit översvampade. Detta är helt ok beroende på vad det är för slags detaljer. Russin på lussebullen t ex är bäst om man sätter dit innan svampningen, annars kanske man sumpar de fina färglagren man nyss gjort. Men om man sätter på dom innan blir de också svampad med "fel färg". Detta är absolut inge farligt, måla dom lite lätt med mörkbrun/svart akrylfärg och så har du faktiskt lyckats få till mer verkliga russin också!

Rädda med lack
För bästa hållbarhet bör du lacka dina deco gobitar med ett vattentätt lack. Speciellt om man gör smycken som behöver kunna tåla lite mer. Det finns lack som har matt utseende och lack som har blankt utseende. Vad gäller lussebullar och andra bullar så har ett blankt lack även en extra funktion, det ser ut som "penslat ägg"! För du glömde väl inte att pensla lussebullarna under Lucia-baket?

Att göra smycken
Med Hearty Clay behöver man inte förbereda hål om man ska göra smycken. Det är lätt att göra hål, trä in hattpinnar och öglepinnar. Se bara till att de sitter ordentligt! Bäst är att limma eller att använda skruvöglor. Mer om att göra smycken av dina deco gobitar får vi ta i nästa tutorial.
Yay! Lucia är räddad! ^w^s h o p   d e c o..
Hearty Clay
Padico Clay Tool Kit


Kommentarer
Postat av: Johanna

Många tummar upp~! x3 ska testa det här! Inte förtjust i lussebullar men... dem är ju så fina .__.

2010-12-08 @ 07:22:46
URL: http://sushiflavour.blogg.se/
Postat av: Grey

Ni är grymma!

2010-12-08 @ 11:26:17
URL: http://susannim.blogg,se
Postat av: caroline

fina!!!

gör såna i fimo men det där var mycket mera verklighets trogna.

2010-12-08 @ 11:35:46
URL: http://wolfichan.blogspot.com
Postat av: angelica

vad verkligt det ser ut

2011-07-29 @ 12:50:05
URL: http://angelicasblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Alph-chan

Ett litet tips bara: har man på lack så ser det ännu verklighetstrognare ut eftersom man då får en lite shiny effekt, precis som med riktiga lussebullar!!

2012-06-10 @ 21:25:11
URL: http://blackrainbows.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

botten
okaeri

top

top