besöksboom och okaeri priser

Hej alla! Vilken dag!

Vi har haft över 4000 besökare på okaeri.se idag och det rullar in folk hela tiden! Detta är långt utöver vad vi någonsin ens kunnat fantisera om. Bara nån dag efter release såhär och med knappt någon marknadsföring. TACK allihop! *k*
Ordrar har börjat rulla in och vi har haft strul med faktura programet hela dagen så svetten rinner kan jag lova, om du har lagt en beställning så ha lite tålamod ok? De ska komma iväg med posten imorrn. ∏w∏

Ni gillar lagervaror har vi förstått, [pre-order!] är ju rätt nya grejjer och känns nog lite osäkert så här i starten.
Att lägga pre-orders på samlarprylar i Japan är hur marknaden fungerar. Annars händer det att man får stå utan pryl när varan väl släppts i butik. Detta gäller figurer, dockor, gasha (mindre samlarfigurer/prylar) och t o m fan stuff.
Om du har missat, gå in och läs mer om våra [pre-order!], hur det fungerar och varför folk handlar på det sättet.



En annan bit som jag vill nämna är våra priser. Vi har fått olika reaktioner vissa tycker vi har väldigt höga priser medans andra känner att det nog blir billigare att beställa genom oss än att importera själv p g a tullkostander. Under Frågor & svar i webshoppen har vi massa tänkbara frågor som vi radat upp och svarat på, en av dom heter "Hur sätter ni era priser egentligen?!?" Kolla gärna in den så förstår ni det här med import och försäljning.

I Sverige har vi 25% skatt på prylar, vi är i 10-top listan för väldens högsta skatt och det får vi alla lida för när vi shoppar och säljer. I Japan har dom 5% skatt på samma prylar, som du förstår är det betydlig skillnad.
För varenda krona vi importerar till Sverige måste vi betala 25% skatt i tullen och för varenda krona vi säljer måste vi betala 25% skatt till Skatteverket. Det betyder att dessa 25% måste finnas i de priserna våra kunder får, annars går vi back. Vidare kostar varenda kilo vi tar in ca 200kr(!) i porto från Japan med flyg. Det tar ca 2 veckor från Japan till Sverige. Man kan få saker skeppade med båt också men då tar det ca 1 mån att komma fram, har man beställt en [pre-order!] och redan väntat i 2 månader vill man inte vänta en till, tell me.

Sverige är ett ganska nytt fält för de japanska företagen, vi dealar dagligen med tillverkare och distributörer som tycker det är otroligt att otaku kulturen växer så snabbt i Europa, de har inte riktigt förstått att det finns ett "behov" av deras prylar här! Vi hoppas att vi snart ska kunna beställa i större antal och därmed kunna få bättre priser från våra leverantörer, då kan vi ju ge er bättre priser!

Men jag citerar på, Cong's begäran, en kommentar från "Solorath" (Cong gråter snor för att vi knappt får nån profit på våra [pre-order!]s i dagsläget)

"Riktigt kul att en sådan här sida kommer upp i Sverige. Och ska jag vara ärlig så kan nog era varor till och med bli billigare än importerade pga tull (gick på 700sek senaste köpet). :3

Ska absolut försöka klämma in lite pre-orders så fort alla mina pre-orders som för tillfället redan är placerade kommit. Hoppas att efterfrågan är stor i Sverige och norden/europa så ni kan växa till något riktigt stort!"


Okaeri startades för att vi längtade efter japansk populärkultur lättillgänglig i Sverige! Även om vi tjänar minimum i början så att ni inte ska känna er obekväma är det helt och hållet värt det hela!

- Tack Solorath å alla ni andra för supporten, lets fix this together huh?!



Kommentarer
Postat av: Omokoii

Yay! Detta har verkligen saknats i Sverige, hoppas att satsningen kommer att funka! Jag kommer hålla utkik efter fler nendoroider... Mio var redan slutsåld och Miku... nja kanske ^^

2010-09-23 @ 23:20:53
Postat av: Sophia

Till Omokoii:



Det kommer in några Mio efter release, vi har faktiskt beställt några till lagret, va framme då vettja!

2010-09-24 @ 00:22:59
URL: http://selmish.blogg.se/
Postat av: Makku

När tror ni att ni kommer få in andra sorters figurer? Skulle gärna vilja köpa något från er men jag är inte ett speciellt stort fan av de flesta sakerna från ert nuvarande sortiment, förutom kanske Evangelion, men jag skulle hellre vilja ha en Asuka i plugsuit eller hennes vanliga kläder.

2010-09-24 @ 06:34:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

botten
okaeri

top

top