regn och black rock shooter

Det har regnat nästan hela dagen. Sitter i stort sätt hela min vakna tid med Project Fuji, men det går bra allt so far! Som det ser ut nu blir det release i början av september YAY! Innan dess ska vi givetvis marknadsföra i bloggen å på lite andra ställen så att ni inte missar höstens grej!
Black Rock Shooter är sommarens största anime händelse helt klart, animen sändes i Japan den 24:e och fansen skriker redan efter efterföljaren givetvis. Sitter just nu å kollar på början – me like so far! Perfa anime för en regning kväll, and I LOVE Huke's illustrationer.
Det ramlar ner mer och mer BRS figurer också, speciellt från Good Smile Company och Max Factory. Good Smile släppte dock en supersnygg BRS figur efter just denna Huke illustration förra året. Varför skaffade jag inte den? I want it now. “¬“


http://julalien.files.wordpress.com/2009/08/black_rock_shooter_pic-739540.jpg
©Huke


c h e c k..
Good Smile

utslagna pokémon

Jag är inget större fan av Pokémon, givetvis kollade jag en del på animen när den sändes på tv4 där för 10 år sedan, givetvis pillade jag en del på lillbrorsans kortsamling och givetvis knappade jag också en del Gameboy (och så rular jag som Pikachu i Super Smash Bros. Melee ) MEN, egentligen.. Alla dessa Pokémon. Utnyttjade, utsatta, utslagna.
Fruktansvärt okawaii men äckligt roliga bilder! Är det så här det ser ut inne i Poké bollarna efter en match?
Sorry, alla Pokémon fans, vette 17 vad som flög i mig..
Illustratören är för övrigt grymt duktig, kolla in hans sajt (fler Pokémon finns).

NOOOOO, Jigglypuff is bleeding!!!!!!! ´O`©Jublinc h e c k..
Busted up Pokemon

egna ikoner med icon factory

Jag är en sån där pedant, blir det för rörigt någonstans måste jag bara fixa till det så att det blir ordning och reda.
Samtidigt är jag en sån där med "öga", det ska se, kännas och vara "rätt" och snyggt (!..).
För ett bra tag sedan fixade jag till en skrivbordsbakrund som skulle vara funktionell samtidigt som den skulle vara Selmish, se Selmish Desktop Decora, använder fortfarande samma bakrund och jag måste säga att jag är supernöjd.  Men så har det funnits en liiiiten detalj som jag stört mig på. Inte bara en heller utan fler och fler som har tendens att lägga sig på skrivbordet och skrika nån vecka tills man tar tag i dom och slänger dom vidare – ja, jag pratar om mappar.
Mappar = ikoner, bilder. Man kan hitta massa gratis ikoner på internet att byta ut sina fula standardikoner med men.. Visst vore det väl roligast att ha egendesignade? Har i några år redan tänkt att jag skulle fixa egna ikoner till datorn men det har aldrig blivit av. Idag hittade jag en superskön template från the Icon Factory. Fixa dina ikoner hur lätt som helst med ett template för ikontillverkning direkt i Photoshop! Icon builder. Som du förstår var jag tvungen att ta mig tiden att leka lite, och vips så fanns det massa emotishar på skärmen! Och ett Selmish fejs naturligtvis för företags mappen!
Äntligen kan man andas ut lite vad gäller skrivbordsfrågan! (i-lands problem AB) Ladda hem en demoversion av Icon builder från Icon Factory's hemsida du med!

Psst.. Har en känsla av att ikontillverkningen kommer bli beroendeframkallande, något jag inte riktigt har tid med.. *n*

c h e c k..
the icon factory

anime tips: natsume yujin-cho

http://ascii.jp/elem/000/000/145/145842/%E5%A4%8F%E7%9B%AE%E3%82%BF%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%AB%E3%83%AD%E3%82%B4%E6%A8%AAver_588x.jpgSERIE:
Natsume Yujin-Cho, 夏目友人帳
GENRES: Drama, fantasy, supernatural
WRITER: Yuki Midorikawa
YEAR: 2008
EPISODES: 13
STORY: Natsume Takashi has the ability to see spirits, which he has long kept secret. However, once he inherits a strange book that belonged to his deceased grandmother, Reiko, he discovers the reason why spirits surround him. Containing the names of these spirits, a binding contract was formed between the spirits and the owner of the book. Now, Natsume is determined to free the spirits and dissolve the contracts. With the help of a spirit cat, his days are filled trying to return the names to these spirits.

http://yorozuya.exteen.com/images/8997xf0.jpgNatsume Yujin-Cho, eller Natsume's Book of Friends som serien kallas på engelska, har en speciell story. Den vaggar in dig i en mystisk men ändå mysig värld. Om du, som jag, alltid varit intresserad av andliga och övernaturliga ting och upplevelser (men utan en massa blod, som många supernatural animes är fulla av) så är denna anime något för dig!
Natsume kan se yokai, andar, som vanliga människor inte har en aning om att de existerar. Genom sin mormor, Reiko, ärver Natsume en mystisk bok och när han flyttat till Reikos hemstad börjar han få en massa konstiga möten med yokai som tror att han är Reiko. Det visar sig att boken är full av namn på yokai som Reiko bundit till sig genom avtal och som nu är bundna till Natsume.
Boken är högt eftertraktad i andevärlden, med hjälp av Nyanko-sensei (Madara, en mäktig yokai kamoflerad som en fet lyckokatt) försöker Natsume både beskydda boken och sig själv men även lämna tillbaka namn till de yokai som Reiko bundit och fixa de problem som hon skapade.
Serien utspelar sig mycke ute i naturen och tynger på konflikter mellan yokai och människor, i typisk östasiatsik anda så promotar serien för förståelse för och harmoni med naturen, andar och högre makter. Även om jag själv inte kan säga att jag är anhängare av östasiatisk religion så måste jag säga att Natsume Yujin-Cho var en trevlig upplevelse. Såpass trevlig att jag var tvungen att se andra säsongen också, Zoku Natsume Yujin-Cho, och även skaffa soundtrack från båda säsongerna!


We give it.. 4 of 5 selmish faces! = GREAT
w a t c h..
animeseason.com

r e a d..
one manga

blythe the dollBlythe är still hot kan jag lugnt intyga! För några veckor sen var vi ute och promenerade i Uppsalas stadspark, vad får vi inte se om två tjejjer som satt och pillade med sina Blythe på bryggan! Jag var tvungen att gå och fråga ut dom om ett och annat, och även pilla!
Jag har suttit till och från en period nu och läst på om underdockan från 1972 som snabbt blev utklassad av Barbie men som sedan blev återfödd 1997 tack vare en viss amerikansk tv producent som reste runt och fotade sin Blythe. Fotona publicerades och i Japan blev det hysteri. Från 2001 produceras Blythe under japanska Takara Tomy och Cross World Connections med licens från Hasbro, US, och på den vägen är det.
Numera är Blythe både modeikon och samlardocka, du ser henne i asiatiska reklamfilmer, på skönhetsprodukter och i konst sammanhang. Blythe är älskad av otaliga samlare och hobbyister världen över, hon var före sin tid på 70-talet men har nu verkligen hittat sin plats!
Men det är väsentliga skillnader från då och nu. En Blythe docka som 1972 kostade runt $25 ligger numera på runt $100, "special editions" kostar såklart mer. Vill du få tag på en vintage Blythe i bra skick från 70-talet kan du få hosta fram så mycket som $2000(!).
På Ebay kan man hitta en hel del, även custome made Blythes. På asiatiska auction sajter som Yahoo Japan kan man hitta mycket av de nyare Neo Blythe (släppta under Takara Tomy), men är du och semestrar någonstans i en asiatisk huvudstad tex Tokyo, Hong Kong, Seoul, Singapore, eller Bangkok så kan du stöta på Blythe i butik – Passa på! Att köpa Neo Blythe i butik lagligt i Europa kan du glömma, hon säljs nästan utelslutande bara i Asien.

Jag hittade en bra sida med tutorials for customizing av Blythe, puchicollective.com! Där kan du få hjälp om du vill byta ögon, fixa ny makeup eller sätta på nytt hår på din docka. Vidare kan du surfa in på Youtube för inspiration och givetvis den officiella Blythe sajten blythedoll.com..
Vi tycker det är dags för lite mer asiatisk dockhysteri i Sverige! Intressetrådar i svenska forum från 1998 duger absolut inte längre. Tejjerna som vi stötte på i Uppsalas stadspark planerade att starta ett svenskt Blythe forum, det låter kanon tycker vi!En härlig bild från Valeri / DutchBlytheFashion på Flickr!c h e c k..
blythedoll.com
puchi collective

nu är vi framme!

Hej alla!
Sommarvärmen är verkligen här, hoppas ni haft möjlighet att njuta av den i helgen, för det har inte vi! Efter en intensiv flytthelg och nu ett berg av ouppackade kartonger är vi numera officiellt bosatta i Järfälla, Sthlm för ett tag(!).. Internetabonnemanget har inte satts igång än men ibland har man tur, sitter i skrivande stund och surfar på grannen! "dlink", I löv u! Får mig att tänka tillbaka några år bakåt i tiden då jag och kompisen lyckades surfa på grannen i ett halvår innan verkligheten tog vid – det var tider det! Tror bestämt det var där jag började mitt internetshoppande på allvar! ..Ebay bought me through greed. ú_ù
Man blir rätt seg efter en flytt, vi är ju båda "fattiga studenter" så en flytt går till på det gamla hederliga viset: man hyr en bil från OKQ8 och bär hela sk---- själv tills armarna känns som nudlar. Konstigt nog är det the Selmish herself som verkar mest slutkörd! Vad gjorde hunden under flytten?! - inget! (fast det är ju rätt varmt här = seg `u´)
Skickade just iväg ett mail och vem vet, kanske syns vi på Meuwcon i Sthlm 13-15 augusti? Project Fuji kan snart marknadsföras!
okaeri

top

top