deco books genomgång

En del av er har bett om att jag ska lägga upp bilder på deco böckerna vi säljer, denna vecka fick vi in lite böcker så jag har fotat! Varje bok har sin egna karaktär, det är olika teman och också olika "nivåer". Men alla böcker fungerar utmärkt som både inspirations böcker att bläddra i vid fikat såväl som detaljerad guidning i pysslandet.
Samtliga böcker har snygga helsides foton, steg-för-steg gudier, teknik genomgångar och såklart material tips. Trots att böckern är helt på japanska så är dom kanonhjälp i deco pysslandet. Då deco pysslandet ligger på en helt annan nivå i Japan gör dessa böcker definitivt att man kommer vidare – perfekt när man fastnat (som man garanterat gör då och då)!
Ny visar jag enbart 4 bilder på varje bok och det finns så fruktansvärt mycket mer att se men jag var tvungen att cutta ihop det hela så att det fick plats i ett blogg inlägg! Teaser desu! ∏u∏
Vidare har jag graderat böckerna i nivå 1 till 3 där 1 =  böcker för nybörjare och 3 = böcker för vana pysslare. Men givetvis kan man få inspiration och tips från alla böcker vare sig man är deco newbie eller pro.

Min personliga favvo-bok är absolut Fuwa Fuwa Fake Sweets, materialet "Fuwa Fuwa Puffy" för hela fake sweets skapandet till en helt awesome nivå! (Tyvärr skickar Padico inte denna produkt utanför Japan då den klassas som "explosive". Men boken kan vi alla fall dreggla över, arigatou Padico!) ∏u∏


Ok, lets go!


Titel: Adult Fake Sweets
Tema: Vuxet, vackert och detaljrikt. Fake sweets och acceessoarer
Innehåll: Choklad, praliner, kex, nötter, torkad frukt..
Nivå: 3


Titel: Fuwa Fuwa Fake Sweets
Tema: Nytänkande med Fuwa Fuwa Puffy (polyurethane foam). Fake sweets och accessoarer
Innehåll: Donuts, cupcakes, sockerkakor, nötter, frukt..
Nivå: 3


Titel: Fake Sweets in Fairy Tale Land
Tema: Lekfullt, färgglatt och kreativt. Fakes sweets
Innehåll: Kakor, pepparkakshus, nötter, torkad frukt, jelly beans..
Nivå: 3


Titel: French Sweets Motif
Tema: Franskt, luftigt och vackert. Fake sweets och accessoarer
Innehåll: Macarons, tarts, kek, mousse, jordgubbar..
Nivå: 2


Titel: Sweets & Zakka Marche
Tema: Mysigt, vackert och kreativt. Olika slags pyssel
Innehåll: Kakor, pajer, taiyaki, prylar
Nivå: 2


Titel: Sweets Motif Wonderland
Tema: Flickigt, färgglatt och romatiskt. Fake sweets, accessoarer och decoden
Innehåll: Bakelser, tårtor, cupcakes, coups, crépes..
Nivå: 2


Titel: Decorating with Fake Sweets
Tema: Tjejigt, färgglatt och genomgående. Accessoarer och decoden
Innehåll: Macarons, cupcakes, donuts, tårta, glass, frukt..
Nivå: 1


Titel: Decorating Sweets Deco
Tema: Tjejigt, färgglatt och genomgående. Accessoarer och decoden
Innehåll: Macarons, cupcakes, pancakes, kex, glass, frukt..
Nivå: 1

groove x kera x gothic&lolita bible

Ett märke som jag tycker borde få lite mer rampljus är Groove. Groove ligger bakom dockor som Pullp, Dal, Taeyang och J-Doll. Detta år har de börjat satsa mer på collaborations (samarbeten) med olika anime licenser, efter Vocaloid succen i början av året så kör de på med fler releaser riktade till just anime och gemu otaku.
Men bortsett från just anime characters så har Groove alltid sysslat med collaborations med kända japanska kläd- och mode varumärken, speciellt lolita märken som t ex Angelic Pretty. Dessa releaser med Pullip tillverkas i limiterade upplagar, är fint bearbetade och högt eftertraktade. De har miniversioner av "riktiga" kläder och accessoarer på sig, alltså kläder och accessoarer man kan få tag på till sig själv. Det brukar bli naglar och klor efter dessa dockor helt enkelt.
Förra veckan fick jag höra om ett Groove samarbete med lolitamärket Dangerous Nude och magazinet KERA. Pullip going lolita ones again och verkligen jättesöt.
Idag fick jag ett nytt litet pressmeddelande. Groove i samarbete med lolitamärket Alice and the Pirates (Baby, The starts Shine Bright) och Gotic&Lolita Bible! Pullip och Isul får båda en RIKTIGT SNYGG remake. Vad säger du?

Vi kommer troligtvis kunna få tag på några få exemplar av dessa dockor. De säljs för ca ¥13,600 ≈ 1,130kr i Japan och kommer kosta runt 1,399kr på Okaeri. Är du intresserad så bör du höra av dig så fort som möjligt så att jag vet!
Använd gärna Okaeri's mailformulär. ˜u˜


Pullip x Dangerous Nude x KERA
Pullip + Isul x Alice and the Pirates x Gothic&Lolita Bible

vi är the anime-holics

Yes, många av oss har tittat och tittar mycket på japansk anime. Det är alltid några nya serier per säsong som vi följer och minst en handfull serier som väntar i "måste-ha-sett-listan" Men kan det kanske bli lite fööör mycket anime? Jag har skrivit ihop en liten lista på några "varningstecken" du bör hålla utkik efter. Känner du igen dig i dessa vardagliga "problem" så är det bara att konstatera: du är precis som jag, en anime-holic! Om du behöver åtgärda diagnosen är upp till dig, själv fortsätter jag kontinuerligt att ögna igenom ca 7 serier parallellt och betar sakta men säkert av min växande lista av både nya och gamla anime måsten. Vad gör man inte för.. jobbet?


Du är en anime-holic ifall du:


.. Stannat uppe en hel natt för att se klart en serie
.. Lägger till -chan, -kun och -san på allas namn
.. Kallar allt gulligt för "kawaii"
.. Ursäktar dig med ord som "sumimasen" och "gomenasai"
.. Tänker på anime characters när du är i skolan eller på jobbet
.. Svarar "hai" istället för "ja"
.. Avslutar med ordet "desu" när du ska konstatera något
.. Lägger märke till trosor mer än normalt
.. Sitter och fantiserar om alternativa världar och tidslinjer
.. Använder ordet "etto.." mer än vad man borde
.. Fixar hem OSTs (original sound tracks) så fort det bara går
.. Kallar allt coolt för "kakkoii", allt bra för "sugoi"
.. Säger "arigatou" istället för "tack".
.. Döper om alla katter du ser till Neko-chan
.. Inbillat dig själv att Pocky är det godaste snacks som finns
.. Ropar "tadaimai" när du kommer hem
.. Drömmer om en äkta japansk skoluniform
.. Börjat kalla mamma för "kaasan"
.. Kallar allt snusk för "hentai"
.. Tycker att den riktiga världen är fyrkantig
.. Scannar in alla folkskaror efter bishounen/bishoujo
.. Får stoppa dig själv för att inte säga "itadakimasu!" innan du ska äta
.. Mår illa av dubbed anime.
.. Har en anime character som ditt föredömme
.. Skrattar ljudligt "YOHOHOHOO" när du känner dig överlägsen
.. Måste betygsätta varje anime du sett
.. lovat dig själv att du en dag ska bemästra japanska
.. Tycker att det känns tomt efter att en serie är avslutad
.. Vinkar hej då och säger "mata ne", "ja ne" eller "bai, bai".


P s s t.. Någon som håller med? Iallafall på några punkter? °u°
Vi är the anime-holics desu!

skillnaden på att vara dig själv och att vara mainstream

Kom precis hem efter att ha strosat runt lite i Sthlms city men Monc-san. I veckan har "Ung08" pågått i Kungsträdgården med program för ungdomar. Rätt så stort jippo (i svenska mått) med olika föreningar och företag som bl a informerar, spelar musik och har individuella program i små tält där kids kan hänga. Inget märkvärdigt egentligen men tydligen ett himla intressant ställe för teens som vill skrika, dansa, flirta och leka runt. °-°

Men minnsann, det fanns ett riktigt trevligt ställe under Ung08. Vi kikade förbi det finfina mangatältet, så mysigt det va! Jag slutar aldrig att fascineras över den gemenskap och sammanhållning som ungdomar inne på japansk populärkultur har. Medan mainstream kidsen stod i klungor och rökte, tjattrade ytligheter och bounceade till smärtsam discomusik, så pågick mangateckning, origami vikning och allmänt mingel i mangatältet.
"Mangakidsen" kom i egensydd/egenbyggd cosplay, i kigurumi eller plain casual och bara var. Sig själva. Tjena om jag hade fått vara tonåring nu, då hade jag haft modet att vika av från allt mainstream som jag satt fast i som ung.  En såpass mysiga gemenskap som jag sett bland alla wapaneser och manga/anime kids, en sån miljö där man får va sig själv i (hur nördig, osäker, blyg eller "udda" man än må vara) är ett unikt fenomen. Då som nu.
Hade en sådan miljö funnits när jag va yngre, då hade jag också vågat vara mig själv, även i public.

Är så fruktansvärt stolt över er kids som kör på med era drömmar om asien och Japan. Medan alla mainstreams stod och buade nedanför stora scenen så dansade ett helt gäng mangakids karamelldansen i sina färgglada cosplay dräkter. Shit va ni ägde!
Och där slog det mig: intresset för japansk populärkultur är en fruktansvärt hälsosam och moraliskt possitiv ungdomsvåg i Sverige. En ungdomsvåg som vi vuxna borde stötta så mycket som möjligt.
Det finns en generation av kids som kommer växa upp och bli helt fantastiskt goa, glada och stabila vuxna, why? För att de under sina "kritiska" år fick vara sig själva. Och detta är vad japansk populärkultur gör i Sverige, är inte det helt fantastiskt?


ny blog head, nya tag

I natt har jag ÄNTLIGEN tagit mig i kragen och fixat en ny blog head. Sugoi desu yo! Tänkte att nu för 17 kanske jag ska försöka med att få till den nya headen så att blogg inspirationen kommer tillbaka. Har haft blogg ångest ett bra tag nu som alla säkerligen redan uppfattat. Gomen! ∏n∏
Men, nu är "grisen" finally gone och har ersatts av en massa So-chan. Hm, headen säger mycket av hur jag känner mig just nu. Okaeri växer och jag har inte varit gladare, samtidigt växer växtvärken och jag behöver 2 pers mer här på kontoret. Men, Okaeri är fortfarande litet och varje krona måste betänkas (även om det är rätt svårt när så sjukt mycket fina japanska grejjer poppar upp på skärmen varje dag..).
Anyway, NärCon var awesome och det känns som om Okaeri går i precis rätt riktning. Målet har aldrig varit att sälja, målet för Okaeri är att ena folk som brinner för något, att peppa alla er youngsters till den framtid ni drömmer om. Sen att den enade faktorn råkar vara japansk populärkultur det gör de hela bara mer awesome!
En sak är säker, inget är omöjligt! Det gäller alla. Även om man ramlar 700ggr så är det bara att resa sig upp, damma av kläderna och fortsätta fram. Det är nya tag som gäller! Vänta bara, det kommer gå bra för dig vännen.
Minna-san, ganbare!


fråga & svar: varför ljuger du en kund rakt i ansiktet?


Vad jag inte förstår är att DU sa till mig personligen på närcon att sakerna importerades direkt från JAPAN, samt att de tillverkades i JAPAN. jag lyfte upp en låda med 5 små figurer, och bakgrundspappret var till att börja med, fake, nendoroid stod upp och ner, vilket det inte ska göra,, samt så stod det faktiskt MADE IN CHINA väldigt synligt på vissa av delarna som man kunde se genom lådan.
Så egentligen är det du som är fake när du ljuger en kund rakt i ansiktet, påstår att allt är "riktigt från Japan" när du obviously säljer kinesiskt.
Kan du förklara den biten?

För jag tänker inte lägga lönen på dina prylar iaf.
- One who wondersDet stämmer att alla figurer vi har på Okaeri importeras direkt från Japan. Däremot förstår jag inte hur jag kan ha sagt att dessa tillverkas i Japan för så är det inte, de största figurmärkena tillverkas i Kina under stor kontroll från de Japanska varumärkena, skeppas till Japan och ut till återförsäljare. Kan du ha missförsått just denna biten? Eller var det någon annan från Okaeri teamet som gett fel information (hade med mig 3 andra personer som inte är pålästa om just figurer).
Vi har en NO FAKES garanti på Okaeri, fakes är det värsta jag vet och grunden till att Okaeri startades. Vana samlare kan lätt urskilja fakes från original.

In fact, majoriteten japanska varumärken som sysslar med samlarprylar har sin tillverkning i Kina, eftersom det är billigare. Det är också orsaken till att fakes kan uppstå så fort och lätt – de kinesiska tillverkarna som blir anställda av de japanska varumärkena säljer vidare designen till andra företag som tillverkar fakes. Eller värre: man tillverkar lagligt på dagen och fakes på natten i samma fabrik.
Men t ex dockmärken som vi har fungerar inte som figurer, Obitsu har tillverkning i Japan och skickas från Japan, Groove har tillverkar i Kina men skickas från Hong Kong, så att allt vi har på Okaeri är tillverkat och skickat direkt från Japan är fel information. Ber så hemskt mycket om ursäkt ifall du känner dig lurad!
Vi kör helt rena kort på Okaeri, det vi sysslar med gör vi helt öppen och ärligt med ett helt annat mål än fake försäljare vilka bara har pengar för ögonen. Men det är superviktigt att Okaeri teamet ger rätt information, tack för att du hörde av dig!

P s s t.. De kartonger vi hade med oss med "5 små figurer" tillverkas det inte fakes av. Hur menar du att de stod upp och ner funderar jag på..?

6 aug - närcon live

Hej alla! Mitt i NärCon så här tänkte jag lägga upp lite bilder, det är ju också Okaeri's ute-försäljar-debut denna helg! Det ska vara närmre 2400 pers här har jag hört, konventsområdet är dock väldigt stort (många korridorer och byggnader att gå vilsen i) så det känns som om det vore mindre folk faktiskt. Förutom en väldigt "tight" resa på väg ner till Linköping, en trasig rollup och svettiga sovsäckar i kombination med för lite sömn och fakesförsäljare i rummen brevid så känns det verkligen fruktansvärt kul att möta folk såhär, har pratat med massor av olika underbara människor! igår har jag bl a minglat med lite bjd tjejjer som samlades med sina dockor. Har antastat mer än en bjd och börjar bli helt övertygad om att dockavdelningen på Okaeri måste bli pure bäst!
För nån timme sen fick vi bevittna helgens absolut bästa sälj, Mashiro och Takagi som köpte varsinn Nendoroid av sig själva, kawaii!
Teamet jag har med mig är fantastiskt, Monc-san, lillesyrran och kaasan är super på att ta hand om kunderna, vilket är viktigast. Minna, arigatou! ˘ 3˘
Now back to business.. *u*


okaeri

top

top