är du en kittyler? hello kitty to issho!

Att Hello Kitty är stort har inte en endaste liten prick kunnat missa, hoppas jag. Hello Kitty är ÄNNU större i sitt hemland. Jag har väl alltid haft en relation till katten då mamma samlade på henne innan jag ens var född, mamma har alltid varit ett Japan freak. Det var nu länge, länge, sen men hennes första kärlek var en japan.. På den tiden var "normalt" folk främlingsfientliga, mamma fick aldrig sin Tetsero tack vare hennes föräldrar och jag blev ingen fin liten halvjapan utan en tjurig svenne med Japan komplex. ∏^∏
OK, Nog om min mamma. Jag är väl inget fan av katter egentligen, har alltid gillat hundar och inte förstått mig på katter. Men Hello Kitty är annorlunda, nu i 25-års åldern så har hon studsat tillbaka in i mitt liv som aldrig förr. Jag är fortfarande mer "pro-Rilakkuma" men Hello Kitty har börjat ta min uppmärksamhet mer och mer. Hört talas om "kittylers"?
"Kittylers" är sådana som älskar Hello Kitty. Ordet kommer ifrån ett antal japanska characters som fick sitt regäla uppsving genom PSP spelet "Hello Kitty to Issho! Block Crash 123!" som släpptes i Japan förra året. "Hello Kitty to issho" betyder "med Hello Kitty". De characters som är med i spelet är gjorda i samarbete med Sanrio, de är alla stylade i en söta Hello Kitty outfits och med drösvis av Hello Kitty accessoarer: de är kittylers helt enkelt! Utifrån dessa characters görs förutom spel också såklart figurer, prylar och fan goods (kika in Iphone och Ipad skal här om du missat). Några av dessa kittylers har t o m blivit Vocaloids och finns att köpa som mjukvaruprogram!
Illustrationer med dom finns det en del av, me like very much! Absolut sådant man vill pryda rummet med i form av posters, figurer och skrivbordsprylar. Hello Kitty to issho helt enkelt!
Är du också eller vill du vara en kittyler?


p s s t..
Missa inte att lägga en [pre-order!] på "Hello Kitty to Issho!" Minase Shizuku! En figur av Minase gjord utifrån bl a denna illustration. finns nu uppe på Okaeri.se! Många förväxlar Minase med "Super Sonico" för att de båda har rosa hår men det är inte samma character.


http://images.wikia.com/vocaloid/images/5/51/Kittyler01.jpghttp://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler05.jpg
http://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler13.jpghttp://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler09_2.jpg
http://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler03_2.jpghttp://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler10.jpg
http://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler02.jpghttp://www.with-kitty.com/images/charaimage/kittyler18.jpg


c h e c k..

Hello Kitty to issho!

nendoroid saber i ljustält

Precis innan nyår stack vi in till city och Scandinavian Photo för att inhandla en present till kontoret, nämnligen ett ljustält paket! Med vårt "Tristar Magic Square dagsljuspaket" fick vi ett ljusttält på 80x80x80cm och 2 feta softboxar (fotolampor med feta skärmar på stativ). Glödlamporna är enorma och på 500W/st, rätt starka alltså. Lyckligtvis drar de bara ca 85W/st.
Ett ljustält används tillsammans med 2 starka lampor för att man ska kunna få bra bilder på främst prylar. Ljustältets material i kombination med de starka lamporna skapar ett dagsljus, gör ljuset jämt och tar bort skuggor. Själv är jag helt newbie på ljustält men fotat har jag ju gjort en del i mina dagar. Tyvärr har vi ingen "riktig" kamera som vi kan använda i företaget än så de bilder jag kan ta med ljustältet blir inte alls så bra som jag hoppats på. Det krävs en massa Photoshop redigering. Men oj, I really like ljustältet! Bortsett med att det tar enormt med plats när man har det uppställt det så blir det ju lika litet som ett tennisracket (nästan) när man viker ihop det!

Jag invigde tältet med att leka lite med Nendoroid Saber - Super Movable Edition. Tyvärr så övergick leken snabbt till mobbing tror jag.. Saber blev rätt pissed när jag snodde hennes Excalibur (eller var det Caliburn det svärdet heter?)! Kändes lite som Dead Master vs. BRS ^o^ Långt efter att hon fick tillbaka svärdet var hon sur.. Can't see why, det var ju bara ett fototest?!c h e c k..
Scandinavian Photo

enkel decoden med creamy whip kitDeco är inte bara söta halsband, armband och accessoarer utan just "decoden", dekorerad elektronik och dekorerade prylar. Den vanligaste grunden för decoden är "grädde". Hittills har silkon alltid använts som grädde men nyare, mer lätthanterliga och billigare alternativ har kommit ut på marknaden. Vem som helst kan nu göra decoden!

Creamy Whip Kit

Silikon har länge varit det man använt till grädde vid decoden, silikon är hållbart och tål fukt. Men silikon har också nackdelar som grädde. Den kladdar, kan dra åt sig smuts och är utseendet är blankt. Dessutom är den rätt dyrt. Man har därför börjat ta fram andra produker som kan ersätta silikon grädden. Padico har lanserat "Decollage Creamy Whip Kit" gjord på mjuk lera. Creamy Whip Kit kommer i en förpackning med lera, spritspåsar, tip (sprits) och sked. Det kan kännas bökigt att behöva skopa lera och spritsa med påse men vill man spara pengar eller få fram den där rätta matta "grädd-looken" är Creamy Whip Kit det bästa alterantivet.

Hur gör man med spritspåsarna?
Att skopa lera och använda spritspåsar är inte så bökigt som det kan verka. Det viktigaste är att spritsen sitter fast på påsen. Detta fixar man lätt med vanlig tejp. Klipp av 3.5cm av påsens topp, trä påsen på långfingret, sätt på tipen och tejpa 2 varv runt så att påse och tip sitter ihop. Klart!
Att skopa lera från lerpåsen till spritspåsen är busenkelt, se bara till att det inte finns någon luft i lerpåsen och att den är väl försluten när du är klar. När du använt färdigt Creamy Whip kan du utan problem spara det som är kvar i spritspåsen till nästa gång. Sätt en klämma runt påsöppningen och en tejpbit över tipen. Nästa gång du ska pyssla kan du också lätt fylla på med mer!Steg 1: planering!

Att göra decoden är inte så svårt som det kan verka. Men förutom grädde behövs andra saker, t ex delar gjorda av lera, cabochons i plast eller mini plushies. Utöver dessa kanske rhinestones, pärlor, cane slices, rosetter och lace. Men även Deco Sauce, glitter eller ett skyddande lack kan behövas. Idéen med decoden är att designa ihop allting till en kawaii, överflödig men balanserad helhet.
Det är viktigt att du inte bara snabbt kör igång när det gäller decoden, då riskerar du att allt blir messed upp! Grejjerna blir förstörda och i slutändan har du slösat på både material och pengar.
Börja istället med att välja den pryl du vill dekorera och sen ett tema. Vill du ha typiskt Hime stil? Lolita? Goth? Decora? Googla runt lefter inspiration. Sedan måste du se till att du har det du behöver! En del kan man hitta i lådorna hemma. T ex så tycker jag jätte mycket om att att använda miniprylar från Re-Ment till decoden, Re-Ment är fantastiska saker både till decoden och smyckestillverkning! Ska du göra decoden på en mobil? Då kanske du vill skydda mobilen med ett självhäftande Deco Sheet först?

Cookie, choco and ice cream korthållare
Jag har länge tänkt skaffa en korthållare (främst till mina bankkort men också till visitkort) så jag sprang in på Åhléns och Muji i city. I love Muji! Jag fick tag på en enkel korthållare i metall, perfekt för en decoden makeover! *v*
Temat jag valt är "cookie, choco and ice cream", jag kan aldrig få nog av gyllenbruna gosaker, choklad och glass, givetvis har jag redan förberett olika sötsaker i Hearty Clay för hand och med Happy Sweets Mold Sheets. Vidare har jag valt ut en söt mini kakao burk från Re-Ment som ska få fungera som pricken över iet! Som extra detaljer väljer jag rhinestones i silver och banana cane slices och så ska vi nog få in lite Deco Cream Sauce chocolate också! Som grund används Creamy Whip Kit - Milk.

Hur ska jag placera allt?

Först börjar jag med att lägga ut alla delar som jag vill ha dom på korthållaren. Detta kan ta sin lilla tid men det är också här du bestämmer hur resultatet ska se ut! Hur vill du att de olika delarna ska vara placerade i förhållande till varann? I förhållande till de olika färgerna du valt? Ska det finnas rhinestones utplacerade efter ett speciellt antal? Placeringen kan vara lite knepig om man är ovan. Gör man decoden på en Ipod eller mobil så måste man tänka sig för vart det finns knappar och ljudutgångar etc. När du är klar med planeringen så ta bort alla delar och lägg dom åt sidan i samma mönster/ordning som du bestämt, då riskerar du inte att göra "fel".Steg 2: fixa grädden
Det finns många olika metoder att spritsad grädde på, både vad gäller riktig grädde och fake. Själv är jag inte så vältränad än och detta blir faktiskt mitt första försök med en "tårtkant. Träna gärna på ett papper innan om du känner dig osäker, och se till att det inte finns någon luft i spritspåsen då det orsakar ojämn spritsning!

1. Först börjar vi med ett lager av zig-zag grädde. Börja i ena änden av prylen och sluta i den motsatta, tvärs över. Här krävs det ett jämt tryck med spritspåsen i en jämn takt. Gå så nära kanterna som möjligt.
2. Nu kommer gräddkanten! Denna görs av mindre sammanhållande gräddklickar. Spritsa hela tiden i en rund bågrörelse och som i vågor, upp-runt-ner, upp-runt-ner. Om du vill kan du pausa i hörnen.

Steg 3: utplacering och finjustering
Nu är det dags att börja placera ut alla delar! Börja med de största delarna och de som ska ligga underst. Hur du placerar ut delarna spelar ingen roll, just do it! Tryck inte i dom för hårt i grädden bara då förstörs formen på den. Rhinestones och cane slices tar jag alltid i slutet, likaså Deco Sauce och annat "vått" som kräver torkning.
Jag tänker alltid i symmetri vs. asymmetri, balans vs. obalans som ska fungera ihop som ett koncept vad gäller placering och färger (yrkesskada ∏v∏) så det händer att jag ångrar mig med en placering. Ofta kan man rätta till småfel utan problem med Creamy Whip Kit, det är svårare med Whipped Cream i silikon som kladdar.
Men.. Snart är du alltså klar och det enda som behövs är några timmars torkning!


YAY! Vad fint det blev! ˜u˜ Men nästa gång ska jag ösa på grejjer!s h o p   d e c o..
Decollage Creamy Whip Kit - Milk
Decollage Deco Sheet
Decollage Deco Cream Sauce
Hearty Clay
Happy Sweets Mold Sheet
Happy Sweets Rhinestone Sheet
Polymer Cane
Re-Ment


made in sweden

I havn't blogged for some time. Cuz' I was kinda busy lately. I kept a secret to your guys.^^ Now, I'm studying Japanese in Dalarna Univeristy. It's distance course. It's been for 4 weeks already. I had really nice time there with the Japanese studing. Also I could meet many people who love Japan.  "HAPPY, HAPPY", hihi ^^

Today, I got to know a new classmate, Emma. Later I found out she made a video of Kuroshitsuji cosplay together with the famous Lalasosu. To be honest, I didn't know Lalasosu. But the video and cosplay are very nice! More important, it's made by our swedish video maker!^^

Some links to Lalasosu:
http://www.youtube.com/user/lalasosu3
http://lalasosu2.deviantart.com/

Here is vlog of this our swedish video maker and cosplayer.
http://www.youtube.com/user/spaceflikkan
pullips lillebror är annorlunda

För ett tag sen gick Groove och vi också ut med nyheten om ännu en docka från företaget, nämnligen Pullips lillebror Isul. Idag fick jag lite bilder och blev lyckligt överraskad, Isuls kropp har fler leder än de andra i gänget. Påminner om Obitsu och deras superflexibla dockkroppar som man kan posera som man vill. Givetvis är det få som kan slå Obitsu men nu blev jag minsann lite sugen på en Isul att fixa till! Man kan ju hoppas att de kommer använda samma slags leder och funktioner till Pullip, Dal, Byul och Taeyang snart också. ^w^

Hey, [pre-order!] för 2st release Isul är fortfarande öppen! Kolla här.
deco choco pot

Ett japanskt märke jag fullkomligt älskar är Megahouse. De gör scale figures, samlarfigurer och gasha, visst, men de gör också DIY kits, små "kökstillbehör" och smarta maskiner! Vet inte om ni missade Congs bloggande om Deco Pocky Kit för några veckor sen, den underbara skapelsen är en typisk Do-It-Yourself grej från Megahouse och står högt upp på listan av prylar vi vill ta in till Okaeri.se.
Idag är det dock alla hjärtansdag och jag suktar över denna pryl från märket, nämnligen "Deco Choco Pot". En batteridriven chokladsmältare med diverse molds och småprylar till att göra och dekorera egen, riktig, choklad! You only need to add the chocolate.. Tänk vilka superfina presenter man kan göra! Får mig att vilja gå High School i någon liten japansk stad och ha choklad-utdelning i denna sekund. Deco temat finns överallt i Japan nu, speciellt i köket. This is so Okaeri.se. Och definitivt sooo 2011! 

Dessutom kan man använda moldsen till Hearty Clay och göra fake choco också insåg jag! *u*


http://www.megahouse.co.jp/megatoy/product/girls/images/deco_chocopot/contents_02.jpg

http://www.megahouse.co.jp/megatoy/product/girls/images/deco_chocopot/contents_03.jpg

http://www.megahouse.co.jp/megatoy/product/girls/images/deco_chocopot/contents_05.jpg

http://www.megahouse.co.jp/megatoy/product/girls/images/deco_chocopot/contents_07.jpgdeco parts och cabochons

Att deco avdelningen på Okaeri.se är poppis är inget nytt, men vi (jag) känner att den är väldigt begränsad. En(!) grej jag försöker fixa till så vi kan ta in snarast är olika deco parts. Kedja, jumprings, eye bolts, mobilstraps, cups, tallrikar och glas efterfrågas, men kankse liiite mer intressant och vad den svenska marknaden saknar helt är prisvärda cabochons!
Ordet "cabochon" används ursprungligen till att namge alla slags olika slipade ädelstenar som slipats platt på ena sidan. Majoriteten av decoden du ser om du surfar runt är full-loadad med små söta småbitar av plast. Det kan vara allt från små hjärtan och rosetter till Hello Kitty faces, cupcakes, macarons och glassstrutar. Dessa är platta på ena sidan och kallas även därför för cabochons!
Som med polymer canes kan du få till riktigt kawaii deco med dessa småbitar utan att vara så där super pysslig, cabochons är lätta att hantera (alla gillar ju inte att göra varenda detalj själv från lera och silikon!)! Dessutom, den finaste decoden får du utav att mixa egengjort med rhinestones och cabachons om jag får säga vad jag tycker! ^w^
Vi planerar att sälja styckvis, i mindre flerpack och kanske i teman? (typ rosa tema, svart tema etc)
Låter detta intressant? Hojta till!

Obs! Cabachons säljs alltså helt färdiga, gjorda i resin (plast) och färdigmålade. Det enda du behöver göra är att sätta fast dom i "grädden" eller använda klister. Piece of cake!white rock shooter 2.0

Finally know who White Rock Shooter is, with help of Josefin san. It will be in the PSP game, Black Rock Shooter The Game, which will be released on summer of this year. If you wanna know more about it, please check Dannychoo.com here. Also I put up a trailer of the game, which I know from Josefin san. Arigatoo, Josefin san! ^^

-Cong

 

 


cosplay hitagi

Just find a well made cosplay on Cosplay Gen, which is a famous cosplay magazine. The cosplay is from anime, Bakemonogatari.

Offical website of Cosplay Gen is here.

-Cong
white rock shooter

Lately, thanks to Wonder Festival, there're not many new figures released. But good is a lot of surprises on WF. Just saw a new figma which is displayed on WF, White Rock Shooter. After Black Rock Shooter, there's a Whiter one. Wondering if they're going to make red, blue and yellow ones.

I don't know the White Rock Shooter, so checked on google but found nothing. If you know it, please leave your comments!

-Cong
About new figure on WF, you may read more here:

http://akibahobby.net/
http://www.moeyo.com/
http://www.figure.fm/

japanska onödiga prylar?

Ibland görs det otroligt onödiga och knäppa prylar. Japanerna är riiiktigt duktiga på alla slags prylar, speciellt knäppa! Som den här från Takara Tomy. Med Ningen Gakki behövs minst 2 personer och sen är det bara att.. Peta och skapa.. Ljud!
Skulle du köpa en sån här rackare eller tycker du som jag att den är helt way too onödig?


setsubun

Today, in Japan, there's a tradtional festival called Setsubun, pronounced as "setsu-boon", which means "spring division". The date of this festival is according to Chinese Calendar, which is around 1 month different from the Calendar we use today.

The sign of Setsubun is soybean and devil. It is from an old story.  Long time ago, a devil came to very beautiful woman's home to ask her to marry him, when the woman's husband was out. The woman pretended to accept his proposal. After the woman arrived the devil's home and got all his treasure, she threw soybeans to the devil to kill him.

Becasue of this, there's a ceremony on Setsubun: folks use masu (a wooden measuring cup) with roasted soybeans and throw the beans all about the room, shouting "Oni wa soto! Fuku wa uchi!" meaning "out with the goblins and in with fortune!" After the mame-maki is over, everyone eats the same number of beans as their own age, as a symbol of luck.

-Cong


happy rabbit year!

Tonight is Chinese New Year Eve. This is when we chinese people celebrate our New Year. I actually kept the wrong date in my mind, for it's according to Chinese Calendar and I've been too busy with Okaeri and my Japanese courses in a university. It reminds me the right day when I received many greeting from my friends and parents just now. Even I forgot perparing for this New Year Eve, I went out to look at the sky and used the sky as a passenger to send my blessing to my parents and friends in China as some kind of celebration.^^

Next year it will be "Rabbit Year". I hope all you guys will have a great and surprising year. Also, thank you very much for all your support to Okaeri. Every order, comment or visit is a big support to us. Thank you a lot!!!

Happy New year!!!

-Cong


snow miku & ice-tray

When you buy Nendoroid Snow Miku: Snow Playtime Edition, you will get a ice-tray with the nendoroid. With the tray, you could make more than ice. Let's have a look at it!

-CongIce Miku!Chocolate Miku!Coffee Jelly Miku!© Mikatan

^o^dragon crisis!
Just now I watched a new anime, Dragon Crisis!, which was released in January. Except a fashionable style and good animation techniques, what impresses me mostly is speed of the story. Story goes very fast. In nearly every episode, new plot appears and is full of surprise. It gives some fresh air to Japanese anime market.

This anime is from Light Novel, written by Kaya Kizaki. The writer is kinda new. If you never heard of Dragon Crisis!, I don't think you know him. Key words of the story are dragon, magic and treasure hunting. A story about dragon and treasure hunting are also fresh in Japanese anime area. Anyways, I seriously recommand this anime.

-Cong

RSS 2.0
okaeri

top

top