tokissi kanindocka

Som jag tidigare nämnt finns det en del japanska djurdockor. Många är lyckligtvis i vinyl och billigare än de som är bjd. Idag surfade jag på Tokissi, en kanindocka från Yamato. Hon är ca 20cm och kostar från 300-550kr beroende på release. I majoritet kommer Tokissi naken så att man får klä henne själv, perfekt för dig som älskar att sy, virka och sticka..
Lite annorlunda kanin, och väldigt mycket mer karaktär än t ex PetWork's Usaggie! Kinderna! ˘ 3˘


himecon börjar nu

Kanske någon av er som hört eller läst något om “HimeCon” nyligen. Vad 17 är det? Finns ju inget att googla på what so ever. Så, let me introduce:

HimeCon är drömmen om ett japansk konvent bara för tjejjer!

Vi är många tjejjer som är intresserade av japansk populärkultur i Sverige. Vi är tjejjer som läser manga, kollar på anime, spelar tv-spel och cosplayar. Vi samlar på Hello Kitty prylar, Nendoroids, plushies och dockor. Men vi klär oss också i japanskt mode, använder japanskt smink, lyssnar på japansk musik, bläddrar i japanska tidningar, knaprar på japansk Pocky och är fullständigt beroende av allt kawaii. - Självklart ska vi ha vårt egna con!


“Hime” betyder prinsessa på japanska och vi bakom idéen med HimeCon tycker att varje tjej borde få klassas som en hime. Alla tjejjer är värda att få känna sig älskade, trygga, vackra och.. vara sådär fnitterglada!

Tjejjer kan va så himla bitchiga mot varann där ute. Vi jämför oss med varann, avundas varann och baktalar varann. Många tjejjer går omkring med ångest över att inte va tillräckligt snygga, roliga, trevliga, duktiga etc..
Det behövs mer tjejjiga events här i Sverige där man har möjlighet att träffa andra som förstår än. Där man kan bli peppad, omkramad och bara få ha kul.
HimeCon vill skapa en skön och trygg miljö med bara tjejjer, som delar samma intressen. Med HimeCon är det meningen att du ska kunna hitta riktiga vänner och att du ska kunna åka hem fullt peppad inför morgondagen! En helg helt utan killar, grupptryck, alkohol och droger. Och ingen ångest!
På HimeCon är det bara massa japanskt tjejmys!

Vad säger du? Låter det som nått du skulle vilja vara med på?

Vad skulle du vilja göra på HimeCon? Har du förslag? Var med och planera för Sveriges bästaste tjej event!
Ansök om medlemskap till Facebook gruppen “HimeCon” idag! HimeCon börjar nu.

p s s t.. Du måste  ha ett Facebook konto för att kunna gå med i gruppen. And.. girls only!


tillfällig bild. ∏u∏


u p d a t e.. Diskussionen om diskriminering har vi lagt ner. Precis som i affärsvälden med t ex möten för kvinnliga företagare et c kan det också ordnas ett japanskt konvent för tjejer och kvinnor, inget märkligt med det.

Om några månader när HimeCon får upp sin hemsida och marknadsförig går ut kommer det vara mycket tydligt vad HimeCon är, syftet med konventet och vad som gäller.. Vi är beredda på att det kommer folk som vill argumentera, uppröra och förstöra – så är det alltid i samhället hela historien igenom när någon/några går mot strömmen. HimeCon gruppen på Facebook är tillför tjejer som vill prata om sina japanska hobbies med andra tjejer, komma med önskningar och förslag och ladda inför HimeCon 2012. Chatten brukar alltid vara livlig! Komsikomsi! ˆuˆ


one piece uno

Sommaren är här och med den alla spontana träffar, utflykter och planerade resor! Vad är inte bättre på träffar, utflykter och resor om inte roliga familjespel när det blir lite för mycket tid över? Just nu har vi Hello Kitty Colorful Bunny Deck, kortlek, på Okaeri.se och nyss fick jag erbjudandet om denna roliga Uno Kortlek med One Piece. Ett måste för alla One Piece fans, no? Tyvärr så släpps den inte förns i juli.
Någon som är intresserad? Ca 149kr.3 jun - konventar stalking och good news

Hej alla! Idag har Uppcon slagit upp portarna för scandinaviens största japanska konvent! Okaeri är inte där och säljer i år av olika anledningar (som vi inte ska ta upp en sån fin dag som denna..) MEN givevis kommer jag ta mig upp till konventet i Uppsala. Jag och en kompis ska nämnligen dela ut Okaeri flyers imorgon, lördag. Konventar stalking helt enkelt. Tror det är många som aldrig hört talas om Sveriges bästaste shop och som behöver få veta! ˆuˆ ..Vidare har vi några kunder som ska få sina förbeställda kigurumi på plats. Har du vägarna förbi Uppcon i Uppsala och ser 2 tjejjer iklädda t-shirts med emotish (selmish pratbubblor) tryck så är det vi!

Just nu är vi i full gång med att printa ut och cutta flyers, snart bär det av till Uppsala!
Men, det bästaste är nog dessa good news som du kanske missat. Yäs det är sant, nu sänker vi priserna på ALLA [pre-order!] figurer! Detta betyder att figurpriserna kommer se annorlunda ut från och med nu..
TACK alla ni som gjort denna prisförändring möjlig! Det är tack vare alla er kunder som vi kan sänka priserna. Målet är att kunna sänka priserna ytterligare i framtiden. Så shoppa på, det lönar sig för alla! ˆuˆ

Ha en kanonhelg nu!okaeri

top

top