fråga & svar: kan man använda detta på fimo?


Hej! Jag har en fråga angående "Decollage Creamy Whip Kit " och "Decollage Deco Cream Sauce", kan man använda detta på fimo lera? För det borde väl ändå gå om detta torkar sen? :) – Kajsa


Det kan man absolut! All deco vi har lufttorkar, Creamy Whip Kit, Whipped Cream och Deco Sauce fastnar också på det mesta och fungerar därför utmärkt med Fimo. Använder man Fimo så ser man bara till att bränna den först och sen kan man dekorera med Creamy Whip Kit, Deco Sauce o s v. De torkar på några timmar. Lycka till! ˆuˆ

rilakkuma pancakes

Mmmm.. När jag sitter och jobbar på natten blir jag alltid hungrig. Tyvärr är jag ju ingen sån där laga-mat människa. Även om det ibland händer att jag får märkliga "ryck" och kan laga komplicerade asiatiska maträtter, baka och ha mig, så lagar jag helst saker som går snabbare än snabbt. Vidare är jag en sån som måste äta små portioner ofta hellre än 3 mål per dag.
Ibland händer det att jag gör american pancakes som mellanmål eller.. natt mat. Dom är mumsigt goda, gulliga att se på när man staplat dom och så går dom ju snabbare att göra än vanliga pannkakor. YAY!

Nu i veckan får vi in några supersöta Rilakkuma plush mascots, jag satt och letade efter bilder från tillverkaren till produktsidan på Okaeri.se när jag snubblade in på dessa underbart söta och fina Rilakkuma pancakes. Kan någon förbarma sig över mitt ha-begär och fixa fram en sån maskin till mig? Nu.
*p*© ayin210


c h e c k..
ayind201's flickr

22 maj - massproduktion av strutar

Hej alla! Som vanligt är jag seg på att blogga.. All överskottstid går till Okaeri's Facebook sida tyvärr. För 17, gilla oss om du fortfarande inte har gjort det!
Har funderat mycket på hur jag ska effektivisera Okaeri. När man funderar är det bra att göra nått annat samtidigt, så funkar det i allafall för mig. Därför har jag suttit med en del deco de senaste 3 dagarna, jag har haft massproduktion! När man hållt på med deco ett tag så antingen tröttnar man eller så går man över till massproduktion. Jag är fortfarande så eggad av all japansk deco som jag ser online och i böcker så att tröttna och sluta är inget alternativ! *u*

Halsband, armband, decoden på mobil.. Det finns säkerligen deco "former" du gör oftare än andra. Massproduktion är smart när man hittat nått man gillar men också när man vill ge bort eller börja sälja sina verk. Massproduktion genererar mindre slösad tid, mindre spill av material och resultatet blir enhetligt.  Det är under massproduktion som du sätter stämpel på vad som är just "din" design! Blir ingen macaron lik den andra? Gör macarons tills fingrarna blöder! Snart sitter det i ryggmärgen, just din design!
Vissa former är onödiga att göra om och om igen på samma sätt, istället gör man en mold. Egengjorda molds är kanon om man behöver ett visst mönster. Det var dags att göra glasstrutar så jag gjorde en mold med hjälp av Göteborgs Smörgåsrån(!). Blandade Mermaid Puffy Biscuit + White och lite Hearty Yellow och satte igång. Efter torkning svampade jag på lite senapsgul akrylfärg för stekeffekt.
Det som är skönt med hantverk är att de just är hantverk, resultatet behöver inte vara identiskt in i minsta detalj. Glasstrutar är sällan perfekta, därför ruffade jag till kanterna med avsikt.

Yatta! Nu är det bara att fylla dom med mjukglass eller glasskulor! Hm.. Which one.. °v°
(jordgubbarna i bakrunden är till ett annat projekt)

p s s t.. Frigolit, tops och tandpetare är perfekta till att bygga torkställ med!samling, cosplay eller.. ecchi?

Vi har tillgång till väldigt mycket mer [pre-order!] varor än de som ligger uppe på Okaeri. Varje månad i Japan släpps ny manga/anime merchandise i form av allt från mobil straps, muggar och wallscrolls till väskor, t-shirts och cosplay. Främst gäller det licenser från pågående anime serier. Orsaken till att vi inte har uppe allt detta är för att det inte finns någon chans i dagsläget att jag hinner med ens hälften! De flesta japanska webshopparna har anställda som enbart sitter med dessa pre-order uppdateringarna då info om nya releaser kommer dagligen.
Ett intressant "fenomen" som jag ser då och då är cosplay som egentligen inte främst är till cosplay. Snarare till alla dessa ensamma otaku och deras.. samlingar. Givetvis pratar jag om plagg tillverkade utifrån anime tjejjers mer "avklädda" outfits. Baddräkter, bikinis och.. trosor. Dessa säljs i one size eller som det oftast faktiskt heter, i 1/1 skala. Wow. Randiga pantsu i "real size". °-°
Vad tycker du att dessa borde räknas som, samlingsprylar, cosplay eller.. ren ecchi?


U p d a t e..
Thanks to Solorath så har jag äntligen fått ett ord på randiga pantsu fenomenet, "shimapan". Hohoho, I love the otakus being so.. passionated.

13 maj - tack, hopp och visioner

Ano..
Vill bara säga tack till alla som skickat uppmuntrande mail och lämnat kommentarer här i bloggen, via Okaeri.se och på Facebook. TACK för all uppmuntran och allt stöd!
I senaste Okaeri News mail gick jag ut med info om situationen här på kontoret som är rätt tuff och även känslomässigt jobbigt. Förutom en hel del allvarliga leveransförseningar i ochmed jordbäningen i mars och japanska helgdagar i april/maj så har jag även nyligen fått tvinga Cong mot sin vilja att lämna Okaeri då han olyckligtvis utgör en fara för företaget.
Situationen är rätt extrem, jag är ensam på kontoret och har en hel del som måste göras för att det ska kunna rulla. Jag hinner inte med allt som borde göras främst p g a tidsbrist men också p g a att jag faktiskt har problem att jobba riktigt hårt just nu hälsomässigt.

I dagsläget har Okaeri en väldigt stor växtvärk, det är både positivt och negativt. Positivt för att det betyder att många gillar Okaeri men också negativt då det inte finns så mycket medel att köpa in prylar för.
Men.. ora er inte, Okaeri kommer finnas kvar och bara bli större, större och större, I promise!
Tillskillnad från Cong så brinner jag non stop för det här och har gjort det ända sen jag fick själva idéen om en svensk webshop med japanska prylar för 1 år sen. Tror det var en gudagiven idé, aldrig förr har jag kunnat jobba så hårt för någonting. Det känns som om jag äntligen hittat mig själv!
Jag kan ärligt säga att jag är beredd på att jobba ihjäl mig för att bygga upp Okaeri. Inte för att bli rik och äckla mig på 52:a våningen i en svettig skinnstol utan för att jag verkligen förstått hur många ni är som väntat och fortfarande väntar på japanska prylar. Intresset för japansk populärkultur binder samman tusentals ungdomar världen över och jag är så himla glad för alla er kids som hittat en livsstil och ett intresse som inte behöver innehålla mainstream, alkohol och droger. Där man kan få vara sig själv, hur nördig man än kan verka i andras ögon.
Önskar att jag kunde få va tonåring idag, då skulle jag valt om en hel del.


Tack för att ni finns, allihop! Som jag skrev i mailet: "Ibland sitter jag och tittar på besöksstatistiken och får känslan av att jag har hundratals små änglar som stöttar mig genom allt. Ni fattar inte vad ett litet klick kan betyda. Tack."


p s s t.. Har du inte fått vårt senaste News mail? Se till att signa upp! Det gör man på okaeri.se i vänstermenyn under "news mail". Får du ändå inte våra mail? Kanske har du skrivit in din mail 2 gånger? Gör man det så raderas man från listan.. ∏u∏

mui-chan ver. 5

Mui-chan är en söt liten bjd docka skapad av Hong Kong baserade företaget IxDoll. Företaget startade med tillbehör till Blythe men började snart producera sin egna docka, Mui-chan. IxDoll har lyckats bygga upp ett litet Mui-chan imperium och släpper med jämna mellanrum nya versioner av dockan och tillbehör som snabbt säljs slut.
En av orsakerna att Mui-chan blivit såpass populär är säkerligen p g a hennes enkla men ändå söta look och hennes smarta funktioner. Med varje docka får man alltid med extra delar
som händer och faceplates (med olika ansiktsuttryck), även kläder och accessoarer. Händer, fötter och faceplates sitter fast med hjälp av magneter och hon är ledad precis som en bjd och i samma storlek som t e x Pukifee, Lati Yellow, ca 15cm lång.
Mui-chan ver. 5 Bathing Duck är en upphottad version av Mui-chan, man får med en hel del extra prylar i badtema, t o m ett badkar i keramik, kawaii!
Nu funderar jag på ifall det är någon Okaeri besökare som är intresserad av att förbeställa Mui-chan ver 5. Hon kommer kosta runt 2000kr. Vi måste beställa in minst 5 st så jag vill kolla innan ifall det finns intresse..
Visst är hon söt?!


c h e c k..
Ixdollokaeri

top

top