blythe's extreme makeover



Hört talas om Blythe? Hon är en väldigt populär samlardocka både i Japan, asien, och här i väst med sina rötter ända tillbaks i 70-talet. Hon hade sin comeback för snart 10 år sen och marknadsförs nu av Hasbro och Takara Tomy.
Blythe är rätt chibi men enormt huvud och stora ögon (som kan justeras med en ögonmekanism bak på huvudet) men känns också samtidigt grovt retro/vintage om man jämför med andra liknade dockor och asiatiska BJDs (Ball Jointed Dolls = kulledsdockor).
Blythe är en av alla dessa japanska samlardockor som folk gillar att utsätta för "customizing", förutom kläder och accessoarer så fixar man med hår, ögon och smink och nu snackar vi inte bara en hobby för tjejer utan även killar samlar och "pillar" (se Danny Choo och hans Dollfie "daughters" t e x). Att fota och filma sina verk är också givet, man hittar massor på flickr.com och youtube.com vidare masssor av Blythe fan clubs, fan sites och fan magazines när man surfar omkring. Personligen gillar jag inte Blythe looken så mycket (tycker bättre om Pullip och dockorna från Groove) men här stötte jag på ett riktigt coolt customizing klipp där en japansk snubbe gör en "extreme makeover" på en Blythe! Killen är proffs, kolla så han jobbar!
.. Eh, locktång. @u@

– Men hejsan! Vem titta fram tillslut!?


w a t c h..





c h e c k..
blythe, hasbro
blythe, takaratomy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

botten
okaeri

top

top