himecon börjar nu

Kanske någon av er som hört eller läst något om “HimeCon” nyligen. Vad 17 är det? Finns ju inget att googla på what so ever. Så, let me introduce:

HimeCon är drömmen om ett japansk konvent bara för tjejjer!

Vi är många tjejjer som är intresserade av japansk populärkultur i Sverige. Vi är tjejjer som läser manga, kollar på anime, spelar tv-spel och cosplayar. Vi samlar på Hello Kitty prylar, Nendoroids, plushies och dockor. Men vi klär oss också i japanskt mode, använder japanskt smink, lyssnar på japansk musik, bläddrar i japanska tidningar, knaprar på japansk Pocky och är fullständigt beroende av allt kawaii. - Självklart ska vi ha vårt egna con!


“Hime” betyder prinsessa på japanska och vi bakom idéen med HimeCon tycker att varje tjej borde få klassas som en hime. Alla tjejjer är värda att få känna sig älskade, trygga, vackra och.. vara sådär fnitterglada!

Tjejjer kan va så himla bitchiga mot varann där ute. Vi jämför oss med varann, avundas varann och baktalar varann. Många tjejjer går omkring med ångest över att inte va tillräckligt snygga, roliga, trevliga, duktiga etc..
Det behövs mer tjejjiga events här i Sverige där man har möjlighet att träffa andra som förstår än. Där man kan bli peppad, omkramad och bara få ha kul.
HimeCon vill skapa en skön och trygg miljö med bara tjejjer, som delar samma intressen. Med HimeCon är det meningen att du ska kunna hitta riktiga vänner och att du ska kunna åka hem fullt peppad inför morgondagen! En helg helt utan killar, grupptryck, alkohol och droger. Och ingen ångest!
På HimeCon är det bara massa japanskt tjejmys!

Vad säger du? Låter det som nått du skulle vilja vara med på?

Vad skulle du vilja göra på HimeCon? Har du förslag? Var med och planera för Sveriges bästaste tjej event!
Ansök om medlemskap till Facebook gruppen “HimeCon” idag! HimeCon börjar nu.

p s s t.. Du måste  ha ett Facebook konto för att kunna gå med i gruppen. And.. girls only!


tillfällig bild. ∏u∏


u p d a t e.. Diskussionen om diskriminering har vi lagt ner. Precis som i affärsvälden med t ex möten för kvinnliga företagare et c kan det också ordnas ett japanskt konvent för tjejer och kvinnor, inget märkligt med det.

Om några månader när HimeCon får upp sin hemsida och marknadsförig går ut kommer det vara mycket tydligt vad HimeCon är, syftet med konventet och vad som gäller.. Vi är beredda på att det kommer folk som vill argumentera, uppröra och förstöra – så är det alltid i samhället hela historien igenom när någon/några går mot strömmen. HimeCon gruppen på Facebook är tillför tjejer som vill prata om sina japanska hobbies med andra tjejer, komma med önskningar och förslag och ladda inför HimeCon 2012. Chatten brukar alltid vara livlig! Komsikomsi! ˆuˆ


Kommentarer
Postat av: Rouchan

YAY :3

2011-06-13 @ 22:07:18
URL: http://tofublock.blogg.se/
Postat av: Saffron Sugar

Vadå... är det killförbud? Det är lite extremt tycker jag... killar kan väl också tycka om "tjejiga" saker?

2011-06-13 @ 23:24:14
URL: http://saffron-sugar.blogspot.com/
Postat av: Elsa

OMG! DÖR! Ska definitivt dit! Även om jag så ska åka tåg över hela sverige! ^u^

2011-06-14 @ 12:38:06
Postat av: E m i l y ♥

Jag skulle vilja åka dit, beror också lite på vart det är nånstans :)

2011-06-14 @ 13:38:34
URL: http://mikaelsdotter.webblogg.se/
Postat av: Aiko

I umeå,skellefteå eller luleå!

2011-06-15 @ 12:08:12
Postat av: Anna

jag har aldrig träffat och pratat med nån tjej som har samma intresse som jag, skulle va kul :), tycker det skulle startas nåt chatrum eller liknande där man kan snacka med andra som har samma intressen :)

2011-06-16 @ 01:34:31
Postat av: Alexander

Jätte bra med saker som är tll för att peppa tjejer! Tycker dock det är lite onödigt att det ska behöva seperatistiskt! Och det där utan killar grejen tror jag snarare förstärker könsnormerna och heteronormen framför allt! Annars awesome att det är till för att peppa tjejer och deras självkänsla! :D

2011-06-16 @ 17:43:09
URL: http://hitodama.blogg.se/
Postat av: Dani

Tycker de låter jätte awesome :D Go go himecon!

2011-06-18 @ 13:33:47
Postat av: Linnea

Kolla in min blogg, jag har en tävling där du har chansen att vinna ett par valfria örhängen. :)

2011-06-18 @ 14:02:51
URL: http://jlm.webblogg.se/
Postat av: Tomiko

Åh, Himecon låter awesome! :D

2011-06-20 @ 17:24:48
URL: http://tomikos.blogg.se/
Postat av: Saffron Sugar

Här kommer jag igen och måste bara hålla med Alexander till 100%. Det är redan tillräckligt med könsdiskriminering och onödiga normer inom denna fandom, att förstärka dem är bara onödigt : |

2011-06-22 @ 17:23:37
URL: http://saffron-sugar.blogspot.com/
Postat av: Marie

Hey!

Jag söker efter Re-Ment Disney som en smågalning. Vet att det finns en del på Ebay, men jag önskar att du/ni kanske antingen tar in det eller kan rekomendera en sida med dessa små filurer. I want them! :D

2011-06-23 @ 16:19:28
URL: http://hemmahosmarie.blogg.se/
Postat av: Hanna

Svar till Marie: Om du söker efter RE-MENT stuffsw så kan du söka på RE-MENT på google.se och där finns det officiella sidan för RE-MENT typ högs upp av sökresultaten. Men... sidan är på japanska så du måste översätta den. Vet inte om man kan beställa från Sverige men det står ju säkert!:)kommentar till Aiko: !!! kommer det vara i umeå,skellefteå eller luleå! w Dööör om det är i Luleå!!!:)Jag bor i Boden så det blir ganska långt om det ska vara typ i söder...:( men hoppas luleåw

2011-07-04 @ 16:16:02
Postat av: Elisabet

Hanna! :O Jag bor också i Boden ;O

2011-08-12 @ 14:11:27
URL: http://bokvarg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

botten
okaeri

top

top