kanelbullen / the kanelbulle





Nu på söndag är det kanelbullens dag! Varje 4 oktober är det dags att slå på stort med kanelbullar här i Sverige, bakelsen är den mest förekommande i svenska hem, bullbak görs året runt och äts till fika eller efterrätt.
Hur många olika kanelbulle recept det finns är ett mysterium men man kan aldrig ta misste på vad en kanelbulle är – smör-socker-kanel blandning inrullad i mumsig bulldeg toppad med pärlsocker. I ungnen gräddandes gyllenbrun får underverket vem som helst av dreggla bara av lukten. Absoult godast är att avnjuta en eller två kanelbullar nybakade och med ett stort glas iskall mjölk!
Kanelbullefirandet är en relativ ny svensk tradition som stifades av Hembakningsrådet så sent som 1999, i år firar vi 10-års jubileum av dagen – svenskarna missar helst inga tillfällen till att få fika speciellt vare sig det är gamla eller nya traditioner det är frågan om. *u*
På med ungnarna och ner till konditorierna för nu är det kanelbullar till skyarna!
Selmish minisarna är på första parkett..

–––

Now this comming Sunday it's the kanelbullens dag, the cinnamon bun's day! Each 4th of October it's cinnamon buns big time here in Sweden, this is the most common baked sweet in Swedish homes, people bake cinnamon buns all year round and enjoy them at fika or for dessert.
How many different cinnamon bun recepies there are is a mystery but you can never misstake a cinnamon bun for something else – the butter-sugar-cinnamon mix wrapped in yummy bun dough and sugar pearls sprinkled on top. Still in the oven baking this greatness of buns can make anyone drool just from it's sweet smell. The greatest way to enjoy a cinnamon bun (or two) is together with a big glass of ice cold milk!
The cinnamon bun celebration is a new Swedish tradition though, it was proclaimed as late as 1999, this year we celebrate it's 10th anniversery – the Swedes usually don't miss one single opportunity when there's a chance to have a special fika no matter it's old or new traditions we're talking about. *u*
Put on the ovens or run down to the bakeries, now it's time to praise the cinnamon bun to the skies!
The Selmish minis are first in line..



c h e c k ..
the våffla
the semla

Kommentarer
Postat av: ida grejsgård

hej sofia jag gillar och så kina saker. Jag gillade värkligen din blogg. den e så fin tycker jag

2009-10-18 @ 09:54:08
URL: http://idastarealexandra.blogg.se/
Postat av: ida grejsgård

upps skrev fel på min blogg här är den rätta bloggen

2009-10-18 @ 09:58:06
URL: http://idastaralexandra.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej Sophia!

Läget? Jag tänkte fråga dig hur du gjorde när du hittade en loverboy till Selma...med ersätting och så? Desmond kanske ska bli pappa:-)



kramar

2009-10-20 @ 14:45:05
URL: http://melonsylt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

botten
okaeri

top

top