anime tips: natsume yujin-cho

http://ascii.jp/elem/000/000/145/145842/%E5%A4%8F%E7%9B%AE%E3%82%BF%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%AB%E3%83%AD%E3%82%B4%E6%A8%AAver_588x.jpgSERIE:
Natsume Yujin-Cho, 夏目友人帳
GENRES: Drama, fantasy, supernatural
WRITER: Yuki Midorikawa
YEAR: 2008
EPISODES: 13
STORY: Natsume Takashi has the ability to see spirits, which he has long kept secret. However, once he inherits a strange book that belonged to his deceased grandmother, Reiko, he discovers the reason why spirits surround him. Containing the names of these spirits, a binding contract was formed between the spirits and the owner of the book. Now, Natsume is determined to free the spirits and dissolve the contracts. With the help of a spirit cat, his days are filled trying to return the names to these spirits.

http://yorozuya.exteen.com/images/8997xf0.jpgNatsume Yujin-Cho, eller Natsume's Book of Friends som serien kallas på engelska, har en speciell story. Den vaggar in dig i en mystisk men ändå mysig värld. Om du, som jag, alltid varit intresserad av andliga och övernaturliga ting och upplevelser (men utan en massa blod, som många supernatural animes är fulla av) så är denna anime något för dig!
Natsume kan se yokai, andar, som vanliga människor inte har en aning om att de existerar. Genom sin mormor, Reiko, ärver Natsume en mystisk bok och när han flyttat till Reikos hemstad börjar han få en massa konstiga möten med yokai som tror att han är Reiko. Det visar sig att boken är full av namn på yokai som Reiko bundit till sig genom avtal och som nu är bundna till Natsume.
Boken är högt eftertraktad i andevärlden, med hjälp av Nyanko-sensei (Madara, en mäktig yokai kamoflerad som en fet lyckokatt) försöker Natsume både beskydda boken och sig själv men även lämna tillbaka namn till de yokai som Reiko bundit och fixa de problem som hon skapade.
Serien utspelar sig mycke ute i naturen och tynger på konflikter mellan yokai och människor, i typisk östasiatsik anda så promotar serien för förståelse för och harmoni med naturen, andar och högre makter. Även om jag själv inte kan säga att jag är anhängare av östasiatisk religion så måste jag säga att Natsume Yujin-Cho var en trevlig upplevelse. Såpass trevlig att jag var tvungen att se andra säsongen också, Zoku Natsume Yujin-Cho, och även skaffa soundtrack från båda säsongerna!


We give it.. 4 of 5 selmish faces! = GREAT
w a t c h..
animeseason.com

r e a d..
one manga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

botten
okaeri

top

top